Despre mine

Raluca Șoltuzu

Născută în anul 1993 în orașul Bacău, am terminat facultatea de Informatică din cadrul universității Vasile Alecsandri. Sunt un om obișnuit cu visuri și dorințe, cu frici și neputințe.

Nevoia mea de scris a pornit din cele mai puternice sentimente: iubirea și suferința. Le-am pus împreună pentru că  e obligatoriu ca cele două să vină la pachet. Nu poți iubi fără suferință și nu poți suferi fără iubire. Încă nu am cunoscut viața în toate nuanțele ei și nici viața nu m-a cunoscut pe mine în toate ipostazele. Când voi ajunge în acel punct, voi ști că nu mai am pentru ce să trăiesc.Ce am înțeles eu din viață, am așternut pe hârtie, am încercat să împărtășesc și cu alții.

Uneori de durere m-am ascuns printre literele negre și mi-am format un univers alcătuit din mine și dorințele mele. Alteori, de fericire, am urlat cu litere colorate sentimente de bucurie. În scris am găsit o alinare și un prieten adevărat. Când ai vorbit ultima dată fără să fii întrerupt, judecat, trădat sau sfătuit? Când vreau să-mi spun sentimentele presar litere în foi iar ele mă ascultă tăcute și răbdătoare. Câteodată mă părăsesc și rămân, în față, cu o foaie albă și goală, ca tavanul pe care îl vezi când ultimul vis din zori s-a sfârșit. Alteori vin toate deodată și se îmbulzesc în mintea, sufletul și foile mele. Atunci sunt cea mai fericită. Atunci simt că trăiesc.

Prin scris am reușit să înțeleg că personajul principal din viața mea sunt EU. Am înțeles că în mine se găsește toată frumusețea și urâțenia, toată bucuria și tristețea, soarele și ploaia, căldura și frigul. Am înțeles că eu sunt autoarea vieții mele și că propriele-mi mâini modeleaza destinul.