Inspiration

Despre perfecțiune

66ad10fdd98909502840ee3c225ddffb

Auzim foarte des vorbindu-se despre acest miraj al vieții reale și anume “perfecțiunea”. Tot la fel de des auzim și că nimeni nu este perfect și că nu trebuie să căutam acest lucru la persoanele din jurul nostru.

Sceptică cu privire la acest lucru, vin și întreb : Dacă perfecțiunea nu există de ce se vorbește despre ea?

Cred că mai corect ar fi să vorbim despre perfecțiune numind-o relativă și nu inexistentă. Perfecțiunea mea nu trebuie să fie , neapărat, perfecțiunea ta, dar asta nu înseamnă că nu există.

Am făcut un studiu de caz și am încercat să plămădesc ,din aluat adunat de prin diferite părți, femeia respectiv bărbatul perfect.

Un bărbat perfect ar fi unul atent, limpede în gândire și comportament, îngrijit. Un bărbat pe care să-ți fie drag să-l privești și să-l auzi. Să-ți fie punct de sprijin și cel mai mare declin. Să poți fi tu lângă el și să nu trebuiască să te cenzurezi sau să te schimbi. Un om lângă care zilele și nopțile să aibă aceeași culoare.

Femeia perfectă ar trebui să aibe aceleași trăsături doar că la genul feminin ( gramatical vorbind).

Acum că am definit perfecțiunea (a mea, nu neapărat și a voastră), vin și întreb: De ce să nu tind eu la ea cum tinde limita la infinit? De ce să nu vreau să evoluez și să devin eu cea mai buna versiune a mea, mereu și mereu? De ce să nu vreau să investesc în mine (din toate punctele de vedere) și să fiu eu ceea ce nu a fost nimeni vreodată?

Atenție însă! A nu se lăsa la îndemâna narcisiștilor! A învesti în tine nu înseamnă să te “tunezi” din punct de vedere fizic și să fiu prost de piui. Trebuie să investești în personalitatea, inteligența și spiritul tău.

Dacă fiecare dintre noi am tinde spre a fi mai buni, perfecțiunea, nu ar mai fi UNTOUCHABLE!