Entertainment

Femeie proastă sau îndrăgostită?

(L-r) LIZA LAPIRA as Liz and EMMA STONE as Hannah in Warner Bros. Pictures’ comedy “CRAZY, STUPID, LOVE.” a Warner Bros. Pictures release.

O întrebare îmi cutreieră mintea de zile în șir și aceea este :”Dragostea e cea care tâmpește sau doar tâmpiții se îndrăgostesc?

Ați observat cum dragostea aruncă cu creierii nostrii de pereti , ne lasă orbi și cu stoluri de fluturi cutreierând prin toată ființa noastră? Când te îndrăgoști e ca și când toate cântecele de dragoste au fost compuse pentru tine și Eminescu și-a scris operele inspirat fiind de viața ta. Romeo nu s-a sinucis chiar de prost și parcă începi să înțelegi sentimentele descrise de Shakespeare.

Nu știu cum reprezentanții sexului tare simt dragostea, dar pe femei le prostește de tot. Uiți toate valorile morale după care s-a ghidat viața ta de până atunci iar expresiile de genul: “Eu nu aș face niciodată așa ceva” sau “N-aș putea să accept asta” îți par a fi niște clișee. Devii subiect de bârfă pentru prietenele tale singure care își dau coate și iși șoptesc una alteia “Ia uite draga, de când e cu ăsta, s-a prostit de tot”. Stai fără grijă soro ca nu ești singura și probabil nici ultima.

Toate suntem la fel. Când ne îndrăgostim nu mai vedem nici un bărbat frumos și parcă toate femeile se uită după al nostru invidioase. Mergi și îl prezinți părinților și zâmbești ca o oaie când berbecul îți face un compliment. Ascunzi pijamalele cu Hello Kitty în debaraua vecinei pensionare și cheltui jumate de salariu pe rochițele de satin și halate de mătase. Boxerii comozi îi înlocuiești cu tanga de dantelă iar șosetele pufoase cu buline le schimbi pe ciorapi de plasă. Cealaltă jumate de salariu îl cheltui pe parfum Channel și lumânări parfumate.

Această stare de prostie ține ,după caz, de la 4 la 6 luni. După ce îți mor fluturii din stomac de la atâta Channel iar Eminescu te crede mai proasta decât Veronica, începi să vezi viața cum este ea. Îți dai seama că femeile nu te privesc cu invidie ci cu mirare pentru că nu-și pot da seama ce vezi la el, părinții nu te mai invită în weekend la ei decât atunci când el e plecat din oraș iar prietenele îți fac cunoștință cu niște tipi singuri și buni. Tot aceasta este și perioada în care îți dai seama că făt-frumos  are un cal cu probleme care se strică cam des și îi fierbe apa la motor. Nu e nici chiar așa viteaz și nici atât de harnic încât îi vine greu să bage pâinea în dulap. Parfumul scump i s-a terminat și nu are bani de altul pentru că luna asta a ratat target-ul și a rămas fără bonus. Cam în acelși timp aflii că are alergie la toate florile pământului și de când s-a mutat din casa părinților tu ești cea care trebuie să îi cumpere pastile. Câteodată mai uită că există ușa la baie iar tu alergi în celălalt capăt al apartamentului pentru că ești o fată bine crscută și nu vrei să-i invadezi spațiul intim. Nici sexul nu mai e așa plăcut pentru că el uită cu desăvârșire de preludiu și chiar dacă și-ar aminti nu ar mai avea timp pentru altceva.

Și din momentul ală începi să te întrebi “Ce naiba sunt așa proastă” și “Oare cum de m-am îndrăgostit de el?” . Te așezi pe un colț de canapea și privești cum bărbatul vieții tale s-a transformat într-o legumă obosită. Atunci îți dai seama că iubirea nu există decât în filme si poezii iar Eminescu și Shakespeare sunt doi tâmpiți!